Joomla Social Extensions
FacebookTwitterYoutubeCzytnik rss

wenus

Reklama


qr code mobilnemini androidGlucholazyonline.com.pl w Twoim smartfonie!

Masz dla nas temat? Wyślij foto i opis poprzez aplikację mobilną. To najszybszy sposób na dotarcie do czytelników.

Najnowsze wiadomości i informacje o mieście w jednej aplikacji!

Aplikację na smartfony z systemem Android pobierzesz tutaj.




tortilla 622974 640



Z przykrością przyznaję, że Master Szefem to ja nie jestem i podejrzewam, że raczej nie zostanę. Oczywiście potrafię gotować i zupełnym laikiem w tej dziedzinie nie jestem, ale jak moje córki stwierdziły „Mamo znowu to samo?!” stwierdziłam, że powinnam wyprowadzić rutynę z kuchni a wprowadzić innowacje. 

Zaczęłam analizować dostępne mi książki kucharskie i szukałam potrawy, która ukontentuje moją rodzinę. Mnie ten przepis przypadł do gustu, ale będzie zdziwko dla mnie jak moja rodzinka znowu zacznie tą potrawę negować i poddawać krytyce. ZAŁAMKA.

Może Panie również coś zasugerują – czekam na przepisy.

A teraz podzielę się z przepisem, który znalazłam (mam nadzieję, że gotowanie zakończy się pomyślnie, bo inaczej to żenada i puste talerze na obiad).

PROSTE TORTILLE Z SEREM I PIECZARKAMI

-200 g. pieczarek,

- 4 papryki (różne kolory),

- 1 cebula,

- 200 g. sera żółtego

- 150 g. kiełbasy krakowskiej z indyka,

- 120 g. suszonych pomidorów z oleju,

- 8 płatów tortilli pszennej,

- szczypior,

- olej słonecznikowy,

PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki i pomidory myjemy. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Następnie te składniki podsmażamy (osobno). Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach a kiełbasę kroimy w paseczki. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki.

Układamy płat tortilli na talerzu. Posypujemy serem, zachowując odstęp 2 cm. od brzegu. Na serze układamy kiełbasę, suszone pomidorki, podsmażone pieczarki, paprykę oraz cebulę. Posypujemy serem i przykrywamy drugim płatem tortilli. Dociskamy do siebie płaty, aby się skleiły.

Na rozgrzaną patelnię przekładamy tortillę. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

SPOSÓB PODANIA: Usmażone tortille kroimy na sześć lub osiem trójkątów. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem. Podajemy na ciepło lub zimno.

Jeżeli któraś z Pań również spróbuje przygotować tą potrawę to proszę o opinie.

SMACZNEGO

Źródło: „Rodzinna kuchnia Lidla”

Foto: Pixabay

Udostępnij i polub nas!

Polub w FacebookPolub w Google PlusPolub w TwitterPolub w LinkedIn


0 Nie lubię0

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Reklama
Reklama

  DO GÓRY

Co, gdzie i kiedy? Kliknij!