FacebookTwitterYoutubeCzytnik rss

wenus

Sprawdź jakość powietrza

smog

Pogoda dla Głuchołaz

Złap myszką i przesuwaj by zobaczyć inne dni.
Reklama

(Artykuł przeczytasz w czasie 1 minuty)

qr code mobilnemini androidGlucholazyonline.com.pl w Twoim smartfonie!

Masz dla nas temat? Wyślij foto i opis poprzez aplikację mobilną. To najszybszy sposób na dotarcie do czytelników.

Najnowsze wiadomości i informacje o mieście w jednej aplikacji!

Aplikację na smartfony z systemem Android pobierzesz tutaj.




Przeczytałeś już: 0% artykułu

meat 2758553 480
Pisząc o tym mięsie naprawdę zgłodniałam i zaczęłam przeszukiwać książki kucharskie. Znalazłam fajny przepis na kotlety cielęce po włosku.



Składniki:

  • 60 dag. cielęciny bez kości,
  • 4 plastry chudej szynki,
  • 2 łyżki masła,
  • 1/3 szklanki bulionu,
  • 1 łyżka mąki,
  • 4 listki świeżej szałwii,
  • kieliszek białego wina wytrawnego,

Sposób przygotowania:

Mięso opłukujemy i kroimy na cztery plastry. Delikatnie rozbijamy i wcieramy przyprawy. Następnie oprószamy mąką. Na każdy kawałek kładziemy plaster szynki i listek szałwii. Zwijamy i wbijamy wykałaczkę. Kotlety należy zrumienić z obu stron. Dodajemy masło, podlewamy bulionem wymieszanym z winem. Dusimy na małym ogniu około 30 minut.


Podawać z ryżem i sosem

Smacznego

Foto: Pixabay

Udostępnij i polub nas!

Polub w FacebookPolub w Google PlusPolub w TwitterPolub w LinkedIn


0 Nie lubię0

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Reklama
Reklama
Reklama

  DO GÓRY